Svájci fejlesztője pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be azt az alumínium szerkezetű sportkocsi-párost, amelyet a Jaguar XKR padlólemezének, illetve 575 lóerőre tuningolt motorjának felhasználásával tervezett megépíteni.

E-type utánérzés nettó 110 millióért 2 A modern klasszikus azóta felkészült a gyártásra, és lám: árát egészen pontosan saccolták meg előre. A kupé 360, a roadster 375 ezer euróba (108, illetve 112,5 millió forint) kerül, amiben a házhoz szállítás benne van, az adók viszont még hozzájönnek.

E-type utánérzés nettó 110 millióért 3 Az év végén induló gyártás az angliai Coventry-ben, a kisszériás, manufakturális termelésre szakosodott Envisage Group műhelyében zajlik majd. A kétféle karosszériatípusból összesen 250 darab készül; ezek fele Európába, ötöde a Közel-Keletre, a maradék 30% pedig Kínába kerül.

A Lyonheart K széria kompresszoros, ötliteres V8-asát a Cosworth tuningolja, melynek nyomán 575 lóerőt és 700 Nm-t szabadít a hátsó tengelyre. Az autó négy másodperc alatt éri el a 100 km/óra sebességet, a száguldásnak 300 km/óránál elektronika vet véget.

A hasonló paraméterekkel és menettulajdonságokkal bíró, de jóval olcsóbb Jaguar F-type azonos eredetű motorja 495 lóerőt, illetve 625 Nm-t tud.