A váratlanul jött március eleji havazás Iowa államot sem kímélte. A fiatalok persze nem bánták a havat: a gyerekek szánkóra pattantak, a középiskolás Ian Waseskuk pedig öregecske Buickjába, hogy csúszkáljon vele egy jót. A helyi templom udvarán megkezdett móka azonban hirtelen véget ért: a 18 éves srác elveszítette uralmát a jármű felett, az nekicsapódott az épület klímaberendezésének, és kigyulladt.


A lakossági bejelentésre helyszínre érkező rendőrjárőrt már a tetőn átcsapó lángnyelvek fogadták. Az autóhoz rohanva betörte az oldalablakot, hogy minél gyorsabban elkezdje a szellőztetést, majd az ajtót feltépve utasok után kezdett kutatni, azonban a sűrű fehér füstben szó szerint az orra hegyéig sem látott el.

Visszarohant a járőrkocsiba egy oltókészülékért, és amikor azzal elkezdte oltani az autót, bent megpillantott egy kézfejet. Azonnal beugrott a fojtogató, forró utastérbe, megragadta az eszméletlen sofőr ruháját, és kirántotta őt az aszfaltra, majd visszament az autóba, hogy ellenőrizze, vannak-e még az autóban.

A hamarosan megérkező mentők kórházba szállították a sérült tizenévest, akit súlyos, de stabil állapotban tartottak bent.

Zac McDowellt, aki Irakból hazatérve öt éve állt be a helyi rendőrség kötelékébe, hidegen hagyja hirtelen támadt népszerűsége. Ő csak a dolgát végezte, szerinte minden jó érzésű ember ezt tette volna a helyében. Szerinte inkább az az egyetemista volt hősies, aki aznap este egyfajta tanulmányi kiránduláson elkísérte őt: ahelyett, hogy pánikba esett volna, a 22 éves hallgató is kiugrott a kocsiból, és segített a mentésben.

Holnap indul a 2013-as Forma-1 szezon. Itt tudhat meg többet az új szabályokról, az új versenyzőkről és az előttünk álló idényről.