Fenntartható, környezetbarát megoldást kínál a PIDO nevű cég a kínai földműveseknek. Akik a kínai törvények szerint nem birtokolhatnak földet (ahogy senki más sem az országban), ezért az építkezésnek sincs értelme.
Harmonikaszerűen összecsukható

Harmonikaszerűen összecsukható

A földek közötti mobilitást segíti elő ez a triciklis “lakóautó”. Az aprócska lakótér polipropilénből van, és nagyban variálható, hogy a belső tér minél hatékonyabban legyen kihasználható. Az egész szerkezet harmonikaszerűen kinyitható, A főzőlap és a mosogató a falba csúsztatható, a kis szoba lehet fürdő, konyha, hálószoba. Sőt más mobil lakótriciklikkel is össze lehet kapcsolni, már ha valaki családalapításon töri a fejét… Az egész tele van ötletes dolgokkal, mint pl. az ággyá alakítható ebédlőasztal. 
Az ágyból asztal lesz reggel

Az ágyból asztal lesz reggel

Azért hátulütői is vannak az ötletnek, hisz nyilván nem mindent lehet megoldani. Áram nincs például, így a világítás és fűtés kérdés marad, bár a ház falai átengedik a fényt, így nappal nem kell sötétben tapogatózni (persze napvilágnál dolgozni kell, nem a házban lazsálni). És a fürdő, főzőlap biztonságos megoldása sincs még kidolgozva. Rengeteg tehát a kérdés (hogy nézzek benne plazmatévét? És mondjuk vécéről sincs egy szó sem), de az irány érdekes és ötletes.   
A ház egyelőre koncepció, nem tervezik a gyártását, de ígéretes megoldási irányt jelenthet a nomád földművesek életében, s ki tudja, tán Európában is elterjed ez a fajta életstílus. Valószínűleg devizahitelt sem kell rá felvenni.