Helyi idő szerint vasárnap hajnalban a várandós Raizy Glauber és férje, Nathan Glauber éppen a nőgyógyászatra igyekezett, amikor Brooklyn-i otthonuktól alig néhány sarokra oldalról taxijukba rohant egy közelebbről nem azonosított, 2010-es évjáratú, szürke színű BMW szedán.

Belehalt az ütközésbe, de megmentették a magzatát 2


Az ütközés ereje olyan hatalmas volt, hogy az asszony kirepült az őket szállító, 2008-as Toyota Camry-ből, amely ezt követően úgy összeroncsolódott, hogy a helyszínre érkező tűzoltóknak le kellett vágnia a roncs tetejét, hogy hozzáférhessenek a bent rekedt személyekhez.

A 21 éves férj a helyszínen életét vesztette, a terhesség 24 hetében járó, ugyancsak 21 éves feleségnél azonban beindult a szülés, így a mentősök világra segítették a koraszülött fiút, mielőtt az anyát kórházba szállították volna (más híradások szerint a gyermek később, a kórházban született meg).

Raizy Glauber a helyszínen még kommunikált a mentősökkel, ám a kórházban belehalt sérüléseibe, így a fiúgyermek, akit édesapjáról fognak elnevezni, gyakorlatilag árvaként jött a világra. Állapota súlyos, de várhatóan életben marad.

Egy éve voltak házasok

Egy éve voltak házasok

Egy éve voltak házasok


Raizy és Nathan a mintegy negyedmilliós Brooklyn-i ortodox zsidó közösség tagjai voltak; törvényeik értelmében még aznap eltemették őket.

A 32 éves taxisofőrt kórházban kezelik, állapota súlyos, de stabil. Állítólag engedély nélkül szállított utasokat, felesége negyedik gyermeküket várja.

A BMW vezetője és utasa gyalog elmenekült a helyszínről, őket a rendőrség jelenleg is keresi.

Fotó: VosIzNeias.com, AP/NYT

Olvasta már? A Volkswagen Golf nyerte a 2013-as Év Autója díjat. Részletekért kattintson!