Veszélyes az autósokra egy játszótér 1
Veszélyes az autósokra egy játszótér 2

Veszélyes az autósokra egy játszótér

Veszélyes az autósokra egy játszótér

Veszélyes az autósokra egy játszótér 7
Veszélyes az autósokra egy játszótér 8
Veszélyes az autósokra egy játszótér 9
Veszélyes az autósokra egy játszótér 10
Fotó megosztása:
Veszélyes az autósokra egy játszótér 11


Túlzott színessége miatt zártak le egy játszóteret Nagy-Britanniában, de nem gyerekek panaszára. Bántotta néhány felnőtt szemét a látvány, úgy ítélték meg, hogy nem illik a környék látványvilágába.

A környéket meglehetősen tehetősek lakják, félmillió fontba – 180 millió forintba – is belekerül egy-egy ház. A játszótér és a lakópark építtetője felajánlotta, hogy átfesteti egyenzöldre az összes hintát, mászókát és egyebet, ám a panaszosok – egyiküknek sincs gyereke – ekkor azzal hozakodtak elő, hogy túl nagyok a játék, és elvonhatják az autóvezetők figyelmét.
    
A gyerekes szülők sznobsággal vádolják a játszótér lezáratóit, és szomorúan látják, hogy gyerekeik mily szomorúan nézik a “tiltott” övezetet. Több szülő szerint ennél a helyzetnél az is jobb lenne, ha elbontanák az egészet.
  
A játszótér már fél éve nem “üzemel”, szinte egyáltalán nem is használhatták a gyerekek, mivel amint készen lett, rögvest érkezett a színpanasz. Az építtető az átfestés végett meghagyta körben az építkezési területek elzárására használt fémkerítést, aztán kialakult a patthelyzet, és a színes játszóeszközök helyett most a zord kerítést nézheti mindenki a félhektáros játszótér szomszédságában.

Forrás: MTI