“Az ország egyik legújabb, legforgalmasabb autópályáját, amelyen családok ezrei közelednek naponta, olyan kátyúk borítják, amelyek egy harmadrendű úton sem megengedhetők. A külső sáv konkrétan életveszélyes. És se egy figyelmeztető tábla, se egy lakossági felhívás” – írta keddi közleményében Nyakó István MSZP-s képviselő, aki friss személyes tapasztalataira hivatkozott.

Béni Gyöngyi, az M3-ast gondozó Állami Autópálya-kezelő Zrt. szóvivője szerint a gyorsforgalmi utakon valóban keletkeznek kátyúk, de ezeket a számukra kötelező szabályok szerint az észleléstől számított 24 órán belül kijavítják. Útellenőreik éppen azért mennek végig naponta kétszer az autópályákon, hogy az időjárás és az úthasználat miatt esetlegesen kialakuló kátyúkat észleljék, és azonnal intézkedhessenek a kijavításukról.

A cikket nyitó fotó természetesen csak illusztráció, az útkezelő szerint egyáltalán nem voltak életveszélyesek az időjárás miatt kissé késve javított kátyúk

A cikket nyitó fotó természetesen csak illusztráció, az útkezelő szerint egyáltalán nem voltak életveszélyesek az időjárás miatt kissé késve javított kátyúk

“A képviselő úr által említett úthibákat mi is észleltük, de a hóesés miatt ezeket nem tudtuk kijavítani kedden délelőtt, délután viszont már intézkedtünk. Tegnap és ma is dolgozik rajta a szerződéses partnerünk” – mondta szerda délelőtt a Vezess.hu kérdésére Béni Gyöngyi.

A szóvivő hozzátette: a közleményben szereplő kátyúk nem voltak “életveszélyesek”, a magyar autópályákra “abszolút nem jellemző” szerinte, hogy kátyúsak lennének. Béni Gyöngyi megismételte, hogy rendszeresen ellenőrzik, és egyből javítják az úthibákat, de tény, hogy télen, hóesésben ezeket nem lehet javítani.