A Hyundai szeptemberi bejelentését követően, miszerint a márka visszatér a rali világbajnokságba, idén év elején mozgásba lendült a gépezet: Gyoo Heon Choi vezetésével megalakították a Hyundai Motorsport GmbH-t, a csapatfőnöki posztra pedig a WRC egyik legrutinosabb öreg rókáját, a francia Michel Nandant nevezték ki.


Az 54 éves Nandan, aki színes pályafutása alatt a Toyota, a Peugeot és a Suzuki csapatainak is egyengette az útját, a következő egy évben azért felel, hogy az autó és a stáb minél felkészültebben vághasson neki a jövő évi szezonnak. Azt már korábban lehetett tudni, hogy az (akkor még név nélküli) stáb Koreában megkezdte egy köztes fázisú i20 versenyautó tesztjeit. A Hyundai sajtóoldalára a mai napon feltöltött fényképek tanúsága szerint azonban már Németországban is folynak a tesztek, amelyek során a futómű és a fődarabok teljesítményét vizsgálják.
Mint ismeretes, a Hyundai nem először lép be a WRC kötelek közé: 2000 és 2003 között egy háromajtós Accent versenyautóval próbálkoztak. Most azonban szó sincs puhatolózásról: “2013. a felkészülés, a tesztek évada lesz, de senkinek ne legyenek kétségei: nem versenyezni, hanem győzni tértünk vissza a WRC-be” – nyilatkozta az Alzenau-i főhadiszálláson Tak Uk Im, a Hyundai Motor alelnöke és ügyvezető igazgatója.