Szalaynak nem voltak különösebb kalandjai – azon kívül, hogy a mindent egybevetve 23 repülőn és reptereken töltött idő alatt megnézett négy filmet és bármennyire is fáradt volt, nem aludt, hogy rögtön átálljon. A navigátor, Bunkoczi László viszont érdekes limai kalandokról mesélt.

“Mondtuk, a taxisnak, hogy vigyen a kikötőbe. De mivel volt nálunk fényképezőgép és kamera is, azt hitte tévések vagyunk, és a helyi zavargásokat szeretnénk látni, úgyhogy bevitt minket egy konkrét harci övezetbe, ugyanis itt hatalmas tüntetések voltak, amelyek sajnos halálos áldozattal is jártak.” – mesélte Bunkoczi László navigátor amikor a komp gyomrából szerették volna visszakapni versenyjárműveiket.

Az autók, motorok és kamionok egyébként jelenleg Lima tengerpartján, hosszú tömött sorokban várnak a sorukra – egész pontosan az adminisztratív és technikai ellenőrzésre, amelyen Szalay és Bunkoczi vadonatúj Opel Mokkája itteni, idő szerint úgy este hét tájban (otthon éjfél) esik majd át.

Immáron ötödik alkalommal rendezik meg Dél-Amerikában a Dakar-ralit. A 2013-as verseny Január 5-én Peru fővárosából, Limából startol. A résztvevők három országon – Perun, Argentínán és Chilén – át versenyeznek, a cél Santiagóban lesz.