A Genfi Autószalonon fog bemutatkozni a nagyreményű, várhatóan Európa-kompatibilis kínai Qoros. A márka hírnevét kezdetben a világszerte népszerű szedán karosszéria-változattal kívánják megalapozni, de határozott elképzelésük van a távolabbi jövőt illetően is.

A 22 éves Jamie Barrett neve talán még egyáltalán nem ismerős, azonban az általa megálmodott sportos kupé a Qoros német szakembereinek figyelmét kellőképpen felkeltette.

A Qoros fődizájnere, Gert Volker Hildebrand az ígéretes formaterv után rögvest állásajánlatot kínált a fiatal tehetségnek, továbbá felajánlották, hogy a brit Coventry egyetemen való tanulmányainak költségeit teljes egészében finanszíroznák.
A Qoros által már korábban elcsábított tapasztalt német veteránok szerint, a mindenképpen friss, de a márka németes tervezési filozófiájának – egyszerű, elegáns, dinamikus – megfelelő ízlésvilág lehetne a következő évtized iránymutató formaterve a kínai márka számára.

A vélhetően jelentős tőkével rendelkező márka mindent megtesz annak érdekében, hogy még ebben az évtizedben meghódítsa az európai vásárlóközönséget. Célját láthatóan európai beszállítókon, szakmai veteránokon és feltörekvő tehetségeken keresztül kívánja elérni. Kérdés, hogy az egyelőre bizalmatlan vásárlóközönség hogyan reagál majd a pionír gyártóra.