A meteorológiai előrejelzések ónos eső érkezését jósolják pénteken, szombaton és vasárnap is – figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az útkezelő arra is felhívja a figyelmet, hogy a síkosságmentesítés ónos eső esetén kevésbé hatásos, mivel az olvasztó keverék csak akkor érvényesül, ha megszűnik a csapadék. 
Ekkorra azonban már sok helyen a sószórók munkáját nehezítik az utakon keresztbefordult autók, így előfordulhat, hogy a társaság járművei emiatt késlekednek. Ezért a közútkezelő kéri a közlekedők együttműködését: ónos eső esetén lehetőleg ne induljanak útnak.
 
A közútkezelő gépei ilyen időszakban nátrium- és kálcium-klorid keverékével úgynevezett nedvesített szórást végeznek. Ennek lényege, hogy a kiszórt anyag nem pereg le az út felületéről. A mellékutakon a társaság az útszóró són kívül homokot, apró kőzúzalékot esetleg salakot is használ síkosságmentesítésre. A szórógépek egyszerre 40-50 kilométert tudnak megtenni, így a síkosság-mentesítés is az időigényes feladatok közé tartozik. Ezért a cég kéri a közlekedők türelmét és megértését ezen időszak alatt.
 
Az autósok indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.