Párhuzamosan az i20 WRC prototípusának leleplezésével, a Hyundai szeptemberben bejelentette, hogy csatlakozni kíván a rali-világbajnoksághoz. Részleteket nem közöltek, de közleményük szerint hosszú távú stratégiai terv keretében saját gyári WRC csapat áll fel Európában.

Néhány napja viszont Dél-Koreában újságíróknak lehetőséget biztosítottak, hogy beüljenek a versenyautó prototípusába egy koreai versenyző mellé. Beszámolók szerint az ázsiai márka évei 60-70 millió eurós, azaz 17-20 milliárd forintos költségvetéssel tervez.


Elsőre bődületes az összeg, de ha figyelembe vesszük, hogy a Volkswagen ralicsapatáról azt pletykálják, hogy 100 millió euróból gazdálkodik már más kép.

A Hyundai 1998-ban próbálkozott először a raliban. Két szezonon keresztül versenyzett az F2-es kategóriában, majd 2000-től a WRC-k osztályában folytatta a szereplését a háromajtós Accentre alapuló raliautójával. Viszonylag eredménytelen szereplésüket követően 2003-ban kiszálltak a sportból. Akkor a hírek szerint nagyon szűkös keret állt a csapat rendelkezésére.

További friss hír, hogy a németországi központú új Hyundai csapat vezetője Skandináviából érkezik. Mi nem tartjuk lehetetlennek, hogy jövőre állás nélkül maradt Petter Solberget bevonják a projektbe. 2009-től három évig saját csapatával versenyzett a rali-világbajnokságon, emellett az autó fejlesztésében is tudna segíteni, versenyzett a Citroën DS3 WRC-vel és a Ford Fiesta RS WRC-vel is.

A WRC-ben induló modellek a szabályok szerint 1,6-os turbómotort kapnak, az erőátvitelben hatfokozatú szekvenciális sebességváltó és négykerék-hajtás szerepel.