Nem marad egyke a pár napja bemutatott Audi RS6, hamarosan testvért kap az RS7 személyében. A négyajtós kupé az A7 sorozat legsportosabb tagja lesz, miután az Audi sportmodelljeiért felelős quattro GmbH beveti az RS6-nál megismert technikát.


Motorja 4,0 literes V8-as, turbófeltöltéssel. Teljesítménye 560 lóerős, maximális nyomatéka pedig 700 Nm, mindez pedig 3,9 másodperces 100-as sprintre is képessé teszi az RS7-est. Alapesetben maximum 250-nel mehet a modell, de a kiegészítő csomagok megvásárlása nyomán 280, illetve 305 km/órás tempóra állítva is megvehető lesz a kocsi.

Azért, hogy így se legyen túlzottan falánk, a V8-as motor hengerlekapcsolással dolgozik, azaz részterhelésnél zárja a szívó és kipufogó szelepeket négy hengernél, vagyis négyhengeresként üzemel. Start/stop rendszer is kerül bele.

A motor erejét az RS7-ben is nyolcfokozatú automata sebességváltó és önzáró differenciálművel szerelt négykerék-hajtás juttatja a kerekekhez. Az utasok kényelméről, illetve a kiváló stabilitásról adaptív csillapítás és légrugózás gondoskodik majd. A különösen sportos élményre vágyók sportkipufogót és sportfutóművet, illetve 420 mm-es karbon-kerámia féktárcsákat is kérhetnek.

Belül sportülések, sportkormány, karbon díszítések egészítik ki az egyébként az A7-re jellemző sportos kialakítást.

Az új Audi RS7 várhatóan 2013 januárjában a Detroiti Autószalonon mutatkozik majd be a nagyközönségnek.