Felvette a háromezredik dolgozóját a kecskeméti Mercedes-Benz gyár, ezzel a dolgozóak száma már most elérte az év végére tervezett létszámot.
    


Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között köszöntötte a háromezredik kecskeméti dolgozót. A vezető szerint a magyar munkatársak tudásukkal és hozzáállásukkal nagymértékben hozzájárulnak a Mercedes-Benz minőség hazai meghonosításához.

A stuttgarti székhelyű konszern 2008. június 18-án jelentette be, hogy Magyarországon fogja gyártani új generációs kisautói közül kettőt, a mintegy 800 millió eurós beruházással megvalósuló kecskeméti üzemben.

2010. decemberében, a gyár építési munkálatai idején 700-an dolgoztak az üzemben. 2012. március végén, a gyár ünnepélyes megnyitásakor már 2500 főt foglalkoztatott a vállalat. A kapacitásnövekedés következtében további 500 dolgozóval bővült a gyár létszáma. Néhány nyitott pozícióra, elsősorban a gyártási területre – karosszériaüzem, fényező üzem, szerelde – keres a gyár még munkaerőt.

Jelenleg a B-osztály sorozatgyártása folyik, illetve már zajlik a CLA szedán gyártásnak előkészítése, amelyből az első eladásra gyártott autó 2013-ban hagyja el a gyárat. Míg a B-osztály Németországban is készül a CLA kizárólag Magyarországon fogják gyártani, a világ minden részét innen látják el.

Forrás: MTI