Oszló holttestet gyanítottak egy kocsiban rendőrök Nagy-Britanniában, ezért feltörték a járművet, ám emberi hulla helyett rothadó horgászcsalétket és jó sok legyet találtak benne a förtelmes szag forrásaként.

Az eset Norfolkban történt. Nemcsak a rendőröket csalta meg szimatuk: egy utcai járókelő fogott elsőként szagot, bár a látvány is megragadta, mivel rajnyi légy röpdösött a kocsiban. Ő telefonált a rendőrségnek, amely azután az autó hátsó ablakát betörve szembesült a horgászcsalival. A legyek négy nappal korábban keltek ki a csalétek csontkukacokból.

A kocsi tulajdonosa nem hálás a rendőrségnek. Nem elég, hogy oktalanul betörték kocsija ablakát, még el is vontatták a járművet, mert nem akarták feltörve az utcán hagyni. Csakhogy a vontatásért 150 fontot – 52 ezer forintot – követelnek. A kocsi tulajdonosa, George Wallis közölte, hogy nem tudja kifizetni a pénzt, amelyet tetéz a napi 20 fontos – 7 ezer forintos – tárolási díj is.

“A rendőrség tette lezárhatatlanná a kocsimat, nekik kellene fizetni, nem nekem!” – nyilatkozta Wallis.  A rendőrség részéről indokoltnak minősítik a kocsi feltörését. Hozzátették, hogy ha a károsult nem így véli, panaszt tehet írásban.

Forrás: MTI