A Ford-bemutatótermekben országszerte gyűjtőpontokat biztosítva, november 26. és december 6. között a Ford magyarországi márkakereskedői hálózata csatlakozik Európa legnagyobb karitatív eseménye, a magyarországi MikulásGyár által kezdeményezett adománygyűjtéshez.

A MikulásGyár egy nyolcadik éve működő hazai kezdeményezés, melynek célja a mélyszegénységben élők, nagycsaládosok, így rengeteg gyermek segítése: a tavalyi évben, mint Európa legnagyobb karitatív akciója, félmilliárd forintot is meghaladó értékben gyűjtött adományt, és ezáltal mintegy 257 ezer gyermek számára tudta szebbé tenné az ünnepeket.

Tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjtenek országszerte, majd az önkéntesek által szelektálva, dobozolva eljuttatják a Magyar Vöröskereszthez, amely a leginkább rászorulóknak ajándékozza az adományokat.

A MikulásGyár célja, hogy az idei évben még a tavalyinál is több, akár háromszázezer gyermek számára varázsolja szebbé a karácsonyt, ennek elősegítése érdekében döntött úgy a Ford, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez: azok, akik szívesen segítenének, ezt idén úgy is megtehetik, hogy november 26. és december 6. között adományukat nyitvatartási időben elviszik a lakóhelyükhöz legközelebb eső Ford márkakereskedésbe.

Az ajándékokat, adományokat, felajánlásokat nem szükséges becsomagolni, azokat a felajánlók akár kézben, akár dobozban, akár nejlonzacskóban is vihetik.