Sporttörténelmi esemény zajlott a hétvégi WTCC futamon Makaóban. Bár Michelisz Norbert nem szerzett pontot, közvetlen ellenfele gyenge szereplése meghozta a sikert, elhódította a privát versenyzők számára kiírt sorozat, a Yokohama Drivers’ Trophy bajnoki címet!

Jó esélyekkel várhatta Michelisz Norbert a vasárnapi két versenyt a túraautó-világbajnokság 2012-es szezonjának záróhétvégéjén, Makaóban. A Zengő Motorsport versenyzője – a második legjobb privát versenyzőként – a hetedik helyen végzett a szombati időmérésen. A futamokon azonban Norbinak nem sikerült a pontokra váltani a jó rajtpozíciókat.

A magyar pilóta egyik versenyen sem tudott pontot szerezni, mindkétszer balesetet szenvedett, de célját elérte és a Yokoham Drivers Trophy 2012-es bajnokaként utazhat haza Magyarországra.

A balszerencsés első futam elején komoly tülekedés alakult ki. A pálya egyik leglassabb pontján baleset történt, Mehdi Bennani elnézte a féktávot Michelisz előtt, keresztbe állt az úton és elvágta az utat a mezőny előtt. Michelisz autója megsérült, mire lázas munkával rendbe hozták szerelői, már nem volt esély a pontszerzésre.


A második futamon egy fantasztikus rajt után Michelisz a mezőny elején is haladt, majd ketten megelőzték, mire egy baleset miatt pályára küldték a biztonsági autót. Ekkor még dobogóesélyes helyen haladt a narancs-fekete BMW, de Oriola azonnal megtámadta Micheliszt. A spanyol versenyző elmérte a féktávot Michelisz mögött, és kiütötte magyar riválisát a versenyből.

Az ütközést Oriola autója sem bírta ki, ezzel már a verseny leintése előtt eldőlt, hogy Michelisz Norbert a Yokohama Drivers? Trophy bajnoka.

Az összetettben a 413 pontot gyűjtő Robert Huff végzett az élen, Michelisz Norbert pedig 155 pontjával a hatodik helyen zárta a 2012-es idényt.