A Las Vegas-i Sema Show-n kiállított Chevrolet C70 alapjaira épülő túlélőautó készítője, Jim DeLozier mindenre gondolt. A biztonsági tanácsadó teherautója alapján kijelenthetjük: létezik igazi Mad Max-autó.

Túlélő-teherautó pesszimistáknak 1
Túlélő-teherautó pesszimistáknak 2

Túlélő-teherautó pesszimistáknak

Túlélő-teherautó pesszimistáknak

Túlélő-teherautó pesszimistáknak 6
Túlélő-teherautó pesszimistáknak 7
Túlélő-teherautó pesszimistáknak 8
Fotó megosztása:
Túlélő-teherautó pesszimistáknak 9


Egy atomrobbanás esetén a legtöbb elektromos berendezés tönkremegy, DeLozier éppen ezért egy speciális fémhálóval, úgynevezett Faraday-kalitkával vette körbe az autó azon részeit, melyek az elektromágneses impulzus veszélyének lennének kitéve.

A nukleáris, biológiai és vegyi fenyegetések ellen különböző szűrőkkel, gázálarcokkal és vegyi ruhákkal védekezne, a sötétben való tájékozódást pedig éjjellátó berendezés segítené. A láthatatlanságot álcaháló hivatott biztosítani, ha pedig mégis a legjobb védekezés a támadás lenne, akkor a tetőn kialakított lőállásból tudnánk tüzelni.

A motort úgy tervezték, hogy a legtöbb üzemanyagfajtával elboldoguljon, és a generátorokon kívül még napelemek is gondoskodnak az áramellátásról. A körbepáncélozott, golyóálló jármű belsejében vízsótlanító és -tisztító rendszer gondoskodik a folyadék-utánpótlásról, az elraktározott szárított étel pedig legalább 2 évre lenne elegendő egy többtagú családnak. Ezen kívül felszerelték még az autót légkondicionálóval, fűtőberendezéssel, zuhanyzóval, WC-vel és orvosi készlettel.

DeLozier hat hónap alatt készült el munkájával, de állítása szerint nem lenne rest még több hasonló gépet készíteni. A túlélésnek azonban ára van: igényektől függően egy zombibiztos Chevy 22 millió forintról indulna, de az egyéb méregdrága felszereléseknek köszönhetően elérhetné akár a 132 millió forintot is.