Az Opel bochumi gyárában útra készek az első magyar rendőrautók. A hófehér 1,6-os ötajtós Astra Classic gépkocsik rövidesen szolgálatba állnak, a rendőrségi felszerelés (fényhíd, matricázás, kommunikációs rendszer) Budapesten kerül a kocsikra.

Ilyenek lehetnek, ha felmatricázzák az autókat

Ilyenek lehetnek, ha felmatricázzák az autókat

Ilyenek lehetnek, ha felmatricázzák az autókat


Az 1250 darabos megrendelés még bochumi mércével is jelentős, az Opel gyárában a megrendelés mielőbbi teljesítése miatt elhalasztották a cég 150 éves születésnapi megemlékezését, mert az munkaszünettel járt volna.

Az Astra Classic járőrautókba az Opel Szentgotthárd gyárában készülnek a benzinmotorok. Az üzemben október közepén készült el a hétmilliomodik motor, egy 1.6-os 115 lóerős erőforrás, amit Bochumba szállítottak. Elképzelhető, hogy egy rendőr Astra motorházfedele alatt visszakerül Magyarországra.

Az Opel Magyarország az Országos Rendőr-főkapitányság közbeszerzési tenderén nyerte el a járőrautókra vonatkozó megrendelést. Az 1250 rendőrautó az Opel legnagyobb közbeszerzési sikere eddig Magyarországon. 1997-ben is szállított már autókat a magyar rendőrségnek az Oprl, az a 938 járőrautó Szentgotthárdon készült, ahol akkoriban első generációs Astrákat gyártottak.