A hosszú hétvége idején a Mindenszentek és Halottak napja miatt több rendkívüli járatot is indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a sírkertek egyszerűbb megközelíthetősége érdekében, a megszokottakat pedig sűrűbben járatják. A BKK tanácsa szerint, akik tehetik, azok a sírkerteket tömegközlekedéssel, lehetőleg villamossal közelítsék meg.

Az Új köztemetőnél szerda estétől egyes útszakaszokra csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be.

Csütörtöktől vasárnapig a BKK által üzemeltetett közterületi parkolóhelyeken nem kell fizetni a parkolásért, a P+R parkolók viszont a hosszú hétvégén is a megszokott rend szerint működnek, tehát ott fizetni kell.

A különféle járatok forgalmi rendjéről részletesen itt olvashat.

Több rendőr lesz az utak mellett, és a temetők környékén

Több rendőr lesz az utak mellett, és a temetők környékén

A MÁV-nál szerdán pénteki, november 1-jén szombati, 2-án és 3-án ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Egyes szerelvényeket pluszkocsikkal indítanak. Vasárnap Győrből és Debrecenből mentesítő vonat is indul Budapestre.

A Volán társaságok járatai november 1-jén, 2-án és 3-án is a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Hatala József országos rendőrfőkapitány fokozott rendőri ellenőrzéseket rendelt el a hosszú hétvégére. A közlekedésbiztonságra és az állampolgárok javainak biztonságára helyezik a hangsúlyt, a temetők környékén pedig fokozott lesz a rendőri jelenlét.

A rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a temetőkben senki se felejtse el bezárni az autóját, ne hagyja a táskáját a kocsiban látható helyen, őrizetlenül a sírokon. Emellett mindenki fokozottan figyeljen a zsebtolvajokra is.