2012 szeptemberében mutatkozott be az Opel új kisautója, az Adam -a prémium terméknek szánt járgány csak jövő év elején kerül a kereskedésekbe. Ám nem a most ismert háromajtós lesz az egyetlen karosszéria-változat.


Mint a brit Auto Express magazin egy belsős informátortól megtudta, az Opel tervezője, Mark Adams már elkészült az autó kabrió kivitelének formatervével. Ellentétben a MINI-vel, nem az egész tető nyílik majd le, hanem hasonlóan a FIAT 500 és Citroën DS3 modellekhez, csak a közepe.

Azzal, hogy az oszlopok és a tető széle megmarad, nincs szükség a karosszéria jelentős erősítésére, még több alkatrész lehet azonos a két változat között, ami csökkenti a fejlesztési és gyártási költségeket. Forgalmazáskor viszont nem veszít sokat a teljes kabriókhoz képest a gyár.

Bár a kabrióé nem használható ki olyan jól, mint a ferdehátú esetében, pusztán a számadatok szerint a két autó csomagtartója azonos méretű lehet. Nem lesz különbség a motorkínálatban sem, így 1,2-es és 1,4-es benzinmotorokkal kínálja majd a kocsit a német márka.

Ha hihetünk a pletykáknak, a kabrió nagyjából egy év múlva mutatkozhat be és 2014 elején indulhat meg a forgalmazása. Míg a zárt változat kicsivel hárommillió feletti ártól érhető el, a kabrióért már többet, legalább négymilliót kell majd fizetni.