A virginiai Danny Sawyer különös története akkor kezdődött, amikor lecserélte a négyéves Saturnját egy új, fekete Chevy Traverse-re. Másnapra azonban meggondolta magát és visszavitte a kereskedőhöz, mondván a fekete helyett kéket akar.

 

Az eladó készséggel megállapodott a vevővel, új szerződést írtak, kicserélték az autókat. Sawyer immáron a számára tetszetősebb színű új autójával boldogan indult vakációzni. Hazatérése után azonban levelek, hangposta-üzenetek áradata várta, melyben felhívták a figyelmét arra, hogy csak utólag vették észre, a kék autó jóval drágább volt a visszavett feketénél.

 

A több hétig tartó üzenetváltás ellenére a vevőnek esze ágában sem volt fizetni, hiszen a szerződéskötéskor nem esett szó árkülönbözetről, szerinte kizárólag az eladó hibázott. A hajthatatlan kereskedés azonban nem hagyta ennyiben a dolgot: Sawyert feljelentették autólopásért, amiért a rendőrség le is tartóztatta, majd több mint 4 órán át fogva is tartotta.

Később ugyan a vádakat ejtették, de a megszégyenített vevő 2,2 millió dollárra (475 millió forint) perelte be a kereskedést. A jelenlegi állás szerint a kereskedés elnöke, Dennis Ellmer elismerte, hogy ők hibáztak, elnézést kért és most már eltekintenének az árkülönbözettől is. Vajon a felbőszült vevő beéri ennyivel?