Óriási visszahívási akciót jelentett be a Toyota, összesen 7,4 millió autót rendelnek a szervizekbe vizsgálatra. A probléma az elektromos ablakemelő kapcsolójánál lehet, amelynek működése akadozóvá válhat, akár tönkre is mehet, miután a gyári beszállító által beletöltött zsír nem bizonyult elegendőnek, elszenesedhet.  

A legrosszabb forgatókönyv szerint a kapcsoló túlmelegedhet és megolvadhat, esetleg tüzet okozhat, ha valaki a kereskedelmi forgalomban kapható olajjal próbálja orvosolni az hibát. A Toyota viszont a kapcsoló javítása során fluoros zsírral teszi újra működővé a kapcsolókat. A folyamat nagyjából egy órát vehet igénybe.        
    
Az akció 1,39 millió autót érint Európában, 2,47 millió az USA-ban, 1,4 millió Kínában. A visszahívás 2005 és 2010 között gyártott modellekre vonatkozik, többek között Yaris, Corolla, Auris, Camry, Rav4 típusokra, összesen tizennégy félére.  Magyarországon nagyjából 19400 autó érintett, 2006-2008 között gyártott Yaris, Auris, Corolla és Rav4 modellek.

Egy jelképes összeggel, 1000 forintos költséggel számolva is 7,4 milliárd forintba kerül ez probléma a Toyotának, de vélhetően ennél jóval többe lesz. 

A mostani a legnagyobb visszahívás a Toyotánál azóta, hogy 2009-2010-ben a társaság 10 millió Toyota és Lexus autót hívott vissza a gázpedál lehetséges meghibásodása miatt. Az abszolút csúcs a visszahívások terén a Fordhoz kötődik: 2009-ben több mint 14 millió autót rendeltek a szervizekbe a sebességtartó automatika tűzveszélyes kapcsolója miatt.