Különleges bejelentések helyszíne volt a Citroën standja a Párizsi Autószalonon, az új modellek mellett ugyanis feltűntek a márka ralicsapatának pilótái, Sebastien Loeb és Mikko Hirvonen is.

Az év végén már szinte biztosan kilencszeres világbajnok ugyanis bejelentette, hogy 2013-ban már nem száll harcba az egyéni bajnoki címért. Jövőre ugyanis csak csökkentett programban szerepel a rali-világbajnokságon.

A Citroën csapat egyik pilótája Mikko Hirvonen lesz, míg a másikat csak később jelentik be (várhatóan az idén tanulóévét teljesítő Thiery Neuville lehet), ugyanakkor feltűnik egy harmadik versenyző is. Khalid Al-Qassimi, aki korábban hosszú ideig a Fordnál szerepelt, 2013-ban egy év kihagyás után a Citroënnél ül autóba, persze ezúttal sem érkezik üres kézzel, ahogy a kék oválnál, itt is szponzor lesz hazája, Abu-Dzabi. Ez valószínűsíti, hogy a Red Bull, a jelenlegi fő támogató átteszi pénzét a Volkswagenhez, amely jövőre kezdi meg WRC-s szereplését, és amelyet minden nagy sorozatban támogat egyébként.


Sebastien Loeb befejezi a ralizást 2
A vezess.hu feltételezése szerint Loeb elsősorban az aszfaltos versenyeken ül majd autóba, ahol a Citroën őt nevezi a csapat egyik pontszerzőjének. Ezzel biztosítható, hogy a konstruktőri bajnokságban az ideihez közel hasonló teljesítménnyel szerepelhessen a márka, hiszen murván Hirvonen is jó. Az aszfaltos versenyek Európában vannak, ez kevesebb utazással jár Loeb számára, ugyanakkor ezzel is készülhet pályafutása következő állomására.

A francia világsztár ugyanis évek óta foglalkozik a pályaversenyzéssel, kisebb-nagyobb futamokon már eddig is részt vett. A Citroën bejelentése szerint megkezdik a felkészülést, hogy esetleg 2014/2015 körül beszálljanak a Túraautó-világbajnokságba. A cél egyértelmű, nem akarják elengedni Loeböt, inkább a márka igazodik a vágyaihoz.

A 38 éves versenyző abszolút jó korban lesz, hiszen a WTCC-ben sikeres Gabriele Tarquini és Alain Menu is az ötvenhez van közelebb, míg a háromszoros bajnok Yvan Muller is bőven túl van a negyvenen. Loeb már készül a váltásra, tavaly augusztusban tesztelte a világbajnok Chevrolet Cruze versenyautót.

Az egyelőre kérdéses, hogy miből épülhet a Citroën WTCC autója, mi a DS4-re tippelnénk.