Német lapértesülések szerint a Mercedes-Benz tervezi, hogy hétszemélyes változatban is gyártja a B-osztályt. A modell a normál változatnak is alapot biztosító MFA padlólemezre épülhet, azzal különbséggel, hogy a hátsó túlnyúlást, azaz a hátsó kerekek mögötti részt megnövelik, így biztosítva helyet az újabb üléssornak.


A két hátsó ülés várhatóan a padlóba hajtogatható, nem kivehető kivitelű lesz. Még hét személlyel is 500 liternél nagyobb csomagtartója lehet, de ötszemélyesként használva inkább a 600 literhez lesz közelebb, vagyis igazán vonzó lehet a családok számára.

Az R-osztály eredményei után kockáztat egy újabb hétszemélyessel a Merci, de a B-osztály egész más árkategóriában versenyez. A sikert segítheti, hogy a prémium gyártóknál hétszemélyes autót alig találni, aki ilyenre pályázik, annak az Audi Q7, BMW X5, Volvo XC60 vagy a Mercedest GL-t választhatja. Márpedig a tehetőseknél is előfordulhat nagy család. Az autó ugyanakkor az Opel Zafira, Mazda5 stb. csúcsmodelljeitől is csábíthat el ügyfeleket.

Tekintve, hogy az alapjaik közösek, így a motor és hajtáslánc is azonos lesz az öt- és hétszemélyes B-k esetében. Így az 1,6-os benzines 122 és 156 lóerővel, az 1,8-as dízel 109 és 136 lóerővel kerülhet a kocsiba.

A hírek szerint a B-osztály nyújtott változata jövő ősszel, a 2013-as Frankfurti Autószalonon mutatkozhat be, 2014-ben kerülhet a kereskedésekbe. Elképzelhető, hogy a gyártása az ötszemélyeshez hasonlóan Kecskeméten is zajlik majd. Ez a modell is adhat okot a pletykaként felröppent magyarországi gyárbővítésnek is.