A Renault hamarosan bejelentést tesz új prémium modelljeivel kapcsolatosan, mondta egy interjúban Arnaud Montebourg, francia ipari miniszter. “A prémium szegmenst illetően több bejelentésre is készül a Renault. Azt hiszem, négy prémium modellt fognak elkészíteni, mert eldöntötték, hogy mennek és küzdeni fognak” – idézte az Autonews.com a minisztert. 
Nem véletlen, hogy egy miniszter tudhat a Renault dolgairól, mivel a francia állam tulajdonos a gyárban. A Renault szóvivője nem volt hajlandó megerősíteni a miniszter bejelentését, de hozzátette, hogy a korábbi bejelentésnek megfelelően 2014-ben utódot kap az Espace, amely a Renault legdrágább modellje. 
Nem kérdés, hogy a modellenként nagyobb hasznot hajtó prémium szegmens felé vágyik a Renault, hiszen júliusban Carlos Tavares, a Renault ügyvezető igazgatója is beszélt a cég ilyen terveiről. Ő azt mondta, hogy az első fázisban a meglévő modellekből alakítanának ki prémium változatokat és értékesítenék Intitiale név alatt. Lemásolva azt, ahogy például a Citroën bevezette a DS sorozatot, elkészítve a C3 technikájával, de izgalmasabb kivitelben kínált DS3-at. Második fázisban Initiale Paris néven az önálló márka jönne létre, amely már saját modellekkel is rendelkezne. 
Emellett időről időre felvetődik, hogy feltámasztanák az Alpine nevet is, amely sportkocsiként térne vissza. Nemrég már egy működőképes tanulmányautót is készítettek. Korábban a Renault több modellel is próbálta meghódítani a prémium szegmenst, de sem a Safrane, sem a VelSatis, sem az Avantime nem tudott komoly sikert elérni.