A 2012-es Német-rali pénteki programja:
SS1 Mittelmosel 1 24.90km 
SS2 Moselland 1 22.79km 
SS3 Grafschaft 1 21.23km 
Szerviz A Trier Messepark (30 perc) 
SS4 Mittelmosel 2 24.90km
SS5 Moselland 2 22.79km 
SS6 Grafschaft 2 21.23km 
Szerviz B Trier Messepark (flexi 45 perc)
Három szakaszt kellett kétszer teljesíteni a rali-világbajnokság mezőnyének a Német-rali nyitónapján. Pénteken összesen 137,84 kilométer gyorsasági szakasz várt a vb nyolcadik futamának résztvevőire. Szűk utakon, száraz pályán, szőlőtőkék között száguldoztak.
Ahogy arra számítani lehetett, most is a versenyt eddig nyolc alkalommal megnyerő Sebastien Loeb a mérce. A Citroën versenyzője az első körben, azaz az első három szakaszon mindannyiszor a leggyorsabb volt, 13,1 másodperces előnyt autózott ki a szervizig. Mögötte minden alkalommal a Ford versenyzői Petter Solberg és Jari-Matti Latvala voltak a top3-ban. A norvég kétszer a finn egyszer volt második. 
Solberg fékproblémára, Latvala rossz gumiválasztásra és beállításra panaszkodott. Mindkét esetben sikerült előrelépni a szervizparkban. 

Délután Loeb továbbra is hozta a jó eredményt, egyenletesen és nagyon gyorsan ment. Így bár Latvala kétszer is (4. és 6. szakasz) gyorsabb volt nála, a francia növelte előnyét, a fordos ugyanis – hullámzó teljesítményével – az 5. szakaszon 12 másodpercet kapott tőle. 
Loeb a pénteki nap végén 20,4 másodperc előnnyel vezeti a Német-ralit Petter Solberg előtt és 29,4 másodperccel Jari-Matti Latvalával szemben. 
“Természetesen elégedett vagyok. Vezetjük a versenyt, ami nagyon jó és délután még növelni is tudtuk az előnyünket” – nyilatkozta a verseny helyszínének közelében, a francia határ túloldalán született Loeb. “Keményen hajtottam, mert kényelmesen éreztem magam az autóban és lehetőségem volt megteremteni ezt a különbséget, ami jó.”
Annak ellenére, hogy kisebb probléma volt a Citroën DS3 WRC sebességváltójával Thierry Neuville komoly első napot zárt a Német-ralin. A Citroën Junior csapat versenyzője 5,1 másodperccel követi Latvalát a negyedik helyen. Nem reménytelen a dobogó. 
Nem elégedett viszont Dani Sordo. A spanyol versenyző négy napot tesztelt a verseny előtt, vélhetően arra készült, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a dobogóért, esetleg a győzelemért harcolhasson. A Prodrive MINI-jét vezető pilóta viszont lassú tempóval kezdett az első szakaszokon, amivel sok időt veszített. Délután annak ellenére sokkal gyorsabb volt, hogy gondja volt a sebességváltóval, amely nehezen kapcsolt hatodikból ötödik fokozatba. Az utolsó két szakaszon elért abszolút harmadik idejével viszont így is sikerült megelőzni Mikko Hirvonent az ötödik helyért. 
A Citroën másik versenyzője murván képes rá, hogy megszorongassa Sebastien Loeböt, de az aszfalton messze van tőle. Reggel agresszíven kezdett, de ez nem jött be, így inkább visszavett és lassacskán próbál fejlődni. Lemaradása majd ötven másodperc a versenyt vezető csapattársával szemben.  
Ott Tanak a hetedik azt követően, hogy számos túlcsúszást megúszott. Az észt versenyző a negyedik szakaszon még Loebnél is gyorsabb volt egy ideig, de aztán elrontott egy kereszteződést és oda volt a jó idő. A top10-es listát a WRC-vel induló Mads Ostberg és Chris Attkinson, illetve az S2000-est hajtó Sebastien Ogier teszi teljessé. Attkinson három éve nem versenyzett aszfalton, így az ő teljesítménye igazán jónak mondható. 
A nap vesztese egyértelműen Martin Prokop. A cseh pilóta autója a harmadik szakaszon egy defektet követően kigyulladt és mire tizennyolc perc múlva a tűzoltók a helyszínre értek, az autó teljesen kiégett. Jevgenyij Novikov és Daniel Oliveira is összetörte autóját. 

A 2012-es Német-rali állása a pénteki napot követően (6/15 szakasz):

1. Sebastien Loeb      Citroën Total WRT DS3 WRC 1ó 22p 18.0mp M
2. Petter Solberg      Ford WRT Fiesta RS WRC            +20.4mp M
3. Jari-Matti Latvala   Ford WRT Fiesta RS WRC            +29.4mp M
4. Thierry Neuville      Citroën Junior WRT DS3 WRC    +34.5mp M
5. Dani Sordo      Prodrive Team MINI JCW WRC       +46.7mp
6. Mikko Hirvonen      Citroën Total WRT DS3 WRC     +48.9mp M
7. Ott Tanak      M-Sport Ford WRT Fiesta RS WRC  +1p 17.9mp M
8. Mads Ostberg      Adapta WRT Fiesta RS WRC     +1p 28.7mp M
9. Chris Atkinson      MINI Team Portugal JCW WRC       +2p 34.8mp
10. Sebastien Ogier    VW Motorsport Škoda Fabia S2000 +3p 43.3mp
M= konstruktőr
A részletes eredményekért kattintson a linkre
Videó első napról:
A 2012-es Német-rali szombaton újabb hat szakasszal folytatódik. Kétszer szerepel a programban a 46 kilométeres katonai terep, a Panzerplatte is.