A Kia Koreában bemutatta az új K3 modellt, amely Amerikában Forte, más piacokon Cerato néven ismert. 2009-ben a cee’d bemutatkozásakor tűnt el a Kia európai kínálatából a Cerato, de más piacokon tovább élt, új generáció készült belőle.  


A Hyundai Elantra testvérmodelljének tűnő új autó igazán mutatós darab és Magyarországon akár sikeres is lehetne, hiszen Európa keleti régióihoz hasonlóan nálunk is kedvelik a vevők a szedánokat. Ám valószínűleg nem jut el hozzánk a modell, itt a nyugat-európai piacon menő cee’d ötajtós, kombi és háromajtós kiviteleit kínálják. 
Műszaki adatokat egyelőre nem közölt a Kia, de azt nyilvánvalóvá tette, hogy az új Cerato hosszabb, szélesebb, de alacsonyabb, mint elődje, miközben a tengelytávolsága nőtt. Valószínűsíthető, hogy a padlólemeze megegyezik a cee’d-nél alkalmazottal, így számos – nem látható – elemük azonos. 
Ezúttal sem egy karosszériaváltozatot fed le a Cerato/Forte név, várható kupé és ötajtós variáns bemutatása is. 
Az elsőkerék-hajtású autó várhatóan 1,6 és 2,0 liter hengerűrtartalmú benzinmotorokkal kerül piacra. Ezekhez a manuális sebességváltó mellett automata is kérhető. Az autó értékesítése Koreán kívül 2013-ban indulhat.