A Ford 2012 októberétől a C-MAX és a Grand C-MAX modellek kínálatában is bevezeti az 1,0 literes EcoBoost benzinmotort. A 2012-es Év Motorjának választott blokk 100 és 125 lóerős teljesítménnyel is elérhető. A cég várakozásai szerint a díjnyertes erőforrással felszerelt, népszerű egyterű-modellek üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása a kategória legjobb értéke lesz. 


A Ford C-MAX 1,0 literes EcoBoost motorral szerelt változatának fogyasztása (mindkét teljesítményfokozat mellett) 5,1 l/100 km, CO2 kibocsátása pedig 117 g/km, míg a Grand C-MAX esetében ugyanezek az értékek 5,2 l/100 km, illetve 119 g/km.
“Az emberek egyszerűen imádják ezt a motort. Hamar népszerűvé vált az új Focusban, így nem volt kérdés, hogy a lehető leghamarabb meg kell jelennie a C-MAX és a Grand C-MAX kínálatában is” – fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. 
A C-MAX és a Grand C-MAX modellekben ezen kívül most jelenik meg a vészhelyzeti asszisztenssel kiegészített SYNC fedélzeti csatlakozási rendszer, valamint számos modern vezetősegítő technológia, így az Active City Stop, a sávtartó asszisztens, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az automatikus távfény és a táblafelismerő rendszer is. A vásárlók ezen felül megrendelhetik a holttérfigyelő rendszert és a motoros mozgatású csomagtérajtót is.