Az elmúlt években drasztikusan visszaesett az új gépjárművek értékesítése, ami meglátszik az autóparkon. A KSH legfrissebb kimutatása alapján, a Magyarországon futó gépjárművek átlagéletkora már megközelítette a 12 évet, míg ugyanez az adat 3-4 évvel ezelőtt csupán 9 év körül mozgott.

Ezt a tendenciát támasztja alá a Generali Biztosító statisztikája is: a náluk biztosított autók átlagéletkora 2012 júniusában megközelítette a 10 évet, ezen belül a cascóval biztosítottaké is több mint 5 év.

Casco az öregedő magyar autóparkhoz 2 Ez a tendencia a kárkifizetések alakulásában is tükröződik: a biztosító 2011-ben a casco kárkifizetéseinek 95%-át a 2-12 év közötti gépjárművek után teljesítette, ezen belül is a kifizetések 57%-a 4-7 éves gépjárművek után történt. Az idei évben a kifizetések alakulásából látható, hogy 558 millió forintot fizetett ki a társaság a 2-12 év között járművek után, míg a többi gépjárműre összesen alig több mint 100 millió forintot.
Casco az öregedő magyar autóparkhoz 3 A biztosítótársaság a válságra reagálva olyan költségtakarékos ECO casco biztosítást kifejlesztett ki, amely az idősebb gépjárművek tulajdonosai számára is elérhetővé teszi a teljes körű védelmet.

A Generali ECO casco biztosítása a hagyományos casco biztosításoknál kedvezőbb feltételek mellett nyújt törés-, lopás-, elemi kár és önálló üvegtörés esetére is teljes körű fedezetet például egy kétéves autónál már alig több, mint kétezer forintos havi díjért.

Ezen felül a biztosítást a társaság egy ECO casco kárrendezési szolgáltatással kínálja, amelynek lényege, hogy a honlapon található partnerszerviz-listából kiválasztható az adott ügyfélnek legmegfelelőbb.