Nyaralás autóval – Veszélyek indulás előtt 1

Magyarországon belül nincsenek óriási távolságok, de egy külföldi nyaralás helyszínére már keményebb próbatétel lehet eljutni, embernek és gépnek egyaránt. Segítünk mérsékelni az úttal járó veszélyeket

A nyaralásra is időt kell szánni. Elvileg a rekreáció akkor indul jól, ha nem rögtön a munkából rohanunk a családért, hanem az üdülés előtt és után is hagyunk egy nap szünetet. Mivel ez ritkán jön össze, összeszedtünk néhány tanácsot, amivel legalább az utazás megkönnyíthető.

 

Nem kell sok, de az nagyon

 

Ma már a 8-10 éves autók is modernnek számítanak, nyaralás előtti felkészítésük az alapfeladatokra korlátozódik. Sík felületen, 10-15 perccel a motor leállítása után mérjük meg az olajszintet, ellenőrizzük a fékfolyadék szintjét és ha utánfutót húzunk, hegyvidékre indulunk, a fékfolyadék forráspontját is, ami jó esetben töltőállomásokon megoldható.

 

Még az utazás előtti nagybevásárlással vegyünk ablakmosót gazdagon, hogy ne legyünk a benzinkúti árszintre utalva. Bár a biztosítási zöldkártya az EU-országokba utazva nem kötelező, jobb kiváltani és legalább ennyire fontos, hogy legyen nálunk idegen nyelvű baleseti bejelentő. Németet például innen lehet letölteni.