Indul a Le Mans-i 24 órás versenyen Franck Montagny, korábbi Forma-1-es versenyző. A francia pilóta az OAK csapat színeiben versenyez Guillaume Moreau helyett, aki a múlt hét vasárnap zajlott hivatalos teszten szenvedett balesetet.


Moreau-n a nagy sebességű baleset után sürgősségi műtétet hajtottak végre, miután megsérült a gerince. Mostanra már tudja mozgatni a lábát, de teljes felépülése hónapokat vehet igénybe, így versenyautót nem vezethet.

Helyettese, Montagny World Series by Nissan-sorozat a 2001-es és 2003-as bajnoka. Több Forma-1-es istálló alkalmazta  tesztpilótaként, a 2006-os szezonban pedig a Super Aguri csapatának versenyzője volt.

Számos hosszútávú versenyen indult, a Le Mans-on először 1998-ban. 2006-ban második volt a versenyen a ralibajnok Sebastien Loebbel az oldalán a Pescarolo csapatban, 2008-ben és 2011-ben harmadik, 2009-ben második helyen végzett a Peugeot gyári csapatának tagjaként.

Legutoljára májusban versenyzett az Amerikai Le Mans sorozat Laguna Seca-i versenyén, így segíthet, hogy az OAK Pescarolo-Judd LMP1-es autója elérje a legjobb privát helyezést, az Audi és a Toyota gépei várhatóan gyorsabbak lesznek.

F1-es kapcsolódású pilótákból nem lesz hiány, hiszen olyan epizódszereplők, mint Stéphane Sarazzin vagy Marc Gené mellett Alexander Wurz, Nakadzsima Kazuki, Sebastien Buemi és Martin Brundle is indulnak.