Semmi hivalkodás, unalmas külső, éppen emiatt sikerre van ítélve, nem lehet belekötni. Ilyennek tűnik az új Škoda Rapid, amelyet már többször láthattunk kémfotókon, ám ezúttal már álcázatlanul sikerült lefotózni.

A tervezők nem trükköztek sokat, a Mission L tanulmány köszön vissza, szinte változatlanul. Pedig a gyöngyház-fehér fényezéssel, méretes kerekekkel, milyen izgalmasnak hatott a Fabia és az Octavia közé szánt modell…

Úgy tudni, hogy 4,5 méter hosszú karosszériát kap a Rapid, tengelytávolsága pedig 2,6 méternek ígérkezik. Mindez kényelmes belsőt ígér, viszont az 1,7 méternél kisebb szélesség jelzi, hogy kisautóról van szó. Az említett tengelytáv lehetővé teszi, hogy hátul is kellő méretű lábhely maradjon, a csomagtartója pedig valószínűleg 500 literes lesz. Az utastere skodás, de bármelyik VW modellben is lehetne másik jelzéssel.

Minden valószínűség szerint a VW-konszern már ismert motorjaiból áll majd a Rapid kínálata, 1,2 és 1,4 literes feltöltős benzinmotorok és 1,6-os dízel kerülhet bele.

A Rapid a tavasszal már bemutatott új SEAT Toledo testvére, kívül-belül nagyon hasonlóak, mindkét autó 2012 végén kerül a kereskedésekbe.