Májusban megtorpant a német autópiac lendülete, miután 4,8 százalékkal kevesebb – összesen 290 ezer – új kocsi kapott rendszámot, mint egy évvel korábban – tette közzé hétfőn a szövetségi gépjármű-hivatal (KBA).

Ezzel az év első öt hónapját figyelembe véve csak hajszálnyit (0,3 százalékkal) nőttek az eladások tavaly január-májushoz viszonyítva. Az első öt hónapban 1,34 millió autót helyeztek forgalomba.

A fő tendenciával ellentétben Porschéből 12,3 százalékkal, Audiból 5,8 százalékkal többet adtak el az egy évvel korábbinál, viszont BMW-ből 5,3 százalékkal, Opelből 11 százalékkal kevesebb kocsi talált gazdára.

2011-ben még lendületesen növekedtek az autóeladások Németországban: 3,17 millió új autó forgalomba helyezésével az előző évihez képest kilenc százalékkal nőtt a számuk az utakon.

Váratlan visszaesésről számolt be a külföldi gyártmányú autók importőreit tömörítő VDIK is. A VDIK elnöke ugyanakkor arra számít, hogy a német piacon 3,2 millió autó kap majd rendszámot az idén, nagyjából ugyanannyi, mint tavaly.

Forrás: MTI