249 kilométernyi útszakaszon állt a forgalom Sao Paulóban, a település közlekedési főereinek bő negyedén. A Brazília legnagyobb városában a korábbi reggeli – és szintén jól a délelőttbe nyúló – rekord 190 kilométer volt.

A szerdai 249 kilométer azonban elmarad az eddigi abszolút dugócsúcstól, amely 2009 júniusának egyik estéjén állítottak be és 293 kilométeres.

Sao Paulo lakosainak száma 20 millió, naponta 900 új autóval duzzad a forgalomban részt vevő járművek hada a középosztály szélesedése okán, amivel nem tud lépést tartani a kormány infrastruktúrafejlesztése. Más rendkívül népes kínai, vagy indiai nagyvárosok is fulladoznak közlekedési gondjaiktól, ám Brazília az utóbbi években hazai össztermékéhez viszonyítva fele annyit se költött közlekedési rendszere bővítésére, mint Kína, vagy India.  

A szerdai káosznak amúgy megvolt az oka: sztrájkoltak a metró és a városi vasútrendszer dolgozói béremelést követelve. Meg nem mozdulásuk nem talált rokonszenvre a lakosság nagyobb részénél, egy vasútállomásnál több száz fős tömeg állta el az utat és engedte ki buszok abroncsaiból a levegőt tiltakozásul a sztrájk ellen. A rendőrségnek könnygázt kellett bevetni a tömeg szétoszlatásához.

Forrás: MTI

 

Tudni akarja autója valós fogyasztását? A Vezess.hu online autós naplója megadja a választ!