2012 júniusától új szervezeti egység jön létre a Citroën stílusért, formatervezésért felelős igazgatóságában: Thierry Metroz vezetésével önálló csapat irányítja a DS-modellekkel kapcsolatos tervezési feladatokat.

A márka vezetősége így is jelezni akarja, hogy a prémium modellcsalád rendeltetése, filozófiája
eltér a klasszikus modellekétől.

A Citroën 2010-ben határozott úgy, hogy hagyományos kínálatát új prémium modellcsaláddal egészíti ki, amely a DS nevet kapta. A kínálat ma már háromtagú. A család első tagja a 2010-ben bemutatkozott DS3, amelyből azóta már több mint 140 000 példány talált gazdára. A sportos, karakteres és fiatalos modell ezerféle személyre szabási lehetőséget kínál, bárki egyedi autót alkothat magának.

2011-ben követte kistestvérét a DS4, a modell egyszerre kínálja a kupék sportos hangulatát és a kompakt ötajtósok praktikusságát. 2012 a DS5 éve a Citroënnél, ennél modellnél vezette be a márka a Hybrid4 technológiát. A full hibrid hajtás 200 lóerős teljesítményt, ugyanakkor takarékos városi üzemet ígér.

A modellcsalád nem csupán a Citroën imázsának tett jót, hanem üzleti sikerként is elkönyvelhető: áprilisban adták át tulajdonosának a kétszázezredik DS-t. És a család tovább bővül: a közelmúltban a Pekingi Autószalonon mutatták be a no. 9 elnevezésű tanulmányautót, amely egy következő DS-modell karakterét vetíti előre…