A 2012-es Genfi Autószalonon leplezte le a Bentley a EXP 9F tanulmányautót, amely a márka új piaci nyitásának hírnöke. A szabadidő-autó kevesek tetszését nyerte el, a vezetőség ezért újra asztalhoz ültette a tervezőket, hogy dolgozzanak még rajta, mielőtt gyártani kezdenék.


Lehetnek azonban olyanok, akik már most szeretnének egy terepes Bentley-t. Nekik szól az Armortech és Atelier Valdeig új munkája, a Tresor. A két cég az Audi Q7 átalakításával épít valami a Bentley-hez hasonló szerkezetet.

A kézzel átalakított modellek esetében kérhető a karosszéria megnyújtása, kiszélesítése és teljes páncélozása is. Ez esetben azonban a legfigyelemreméltóbb érdekesség, hogy az is lehetséges, hogy az egyedi elemek formái kövessék a Bentley-modellekét. (A sajtóanyag szigorúan csak angol luxusautót említ.) Ha nem tetszene, ahogy nyílnak a hátsó ajtók, akkor kérhető az is, hogy rolls-royce-osan szemben nyíljanak az elsőkkel.

Ha pedig már kívülről hasonlít egy Bentley-re, akkor az utastér sem maradhat Audi. A műszerfal, az ülések cseréjével a hétüléses járgányból négyszemélyes luxuslakosztály lehet, természetesen Bentley-küllemben. A high-end hifi pedig magától értetődő.

Árról persze nem esik szó, de ne szűkmarkúskodjon az, aki egy nem létező autót akar magának!