A négy ifjú hölgy és öt fiatalember aligha álmodott arról, hogy egy ilyen projekt is szakmai képzésük része lehet, amikor továbbtanulásra a Volkswagenhez jelentkeztek. 2011 őszén egészen különleges feladatot kaptak a vezetéstől, mégpedig a 2012-es “Tanonc-Golf GTI” megtervezését és megépítését. A kocsit a 31. Wörthi-tavi GTI-találkozón a Volkswagen-standon lehet megtekinteni.


“A Golf GTI áttervezése során a tanulók kiváló lehetőséget kapnak arra, hogy elképzeléseik szerint használják fel a Volkswagen modellpalettájának legkülönfélébb komponenseit. A show-modell így a technikai sokszínűség, az innováció és a színvonalas minőség megtestesítőjeként születhet meg ” – mondta Werner Neubauer, a Volkswagen Személyautók igazgatótanácsának komponensek szakterületéért felelős tagja, egyben a Wörthi-tó projekt atyja

A fekete színű autó bármelyik tuningcég palettájába beférne, hiszen motorja az eredetihez képest 150 lóerővel többet tud. A 2,0 literes turbómotor most 360 lóerős. Ehhez persze már kellett a fékrendszer átalakítása is, ezért elöl a 19 colos felniket kitöltő tárcsákat és nyolcdugattyús féknyerget alkalmaznak. A futómű is cserére érett, az új lengéscsillapítók feszesebben tartják a kasztnit, a rugók 35 milliméterrel alacsonyabbra engedik.

Az utastér bőr-Alcantara borítással gazdagodott, de a rajongókat biztosan sokkal jobban leköti a 1500 wattos hifi tudása.

A Volkswagen már 2004 óta kínál lehetőséget legjobb tanulói számára, hogy szakmai tudásukat különleges járműprojektek keretében is bővíthessék. Négy ilyen tanulmányt már megtekinthetett a Wörthi-tavi találkozó közönsége, az idei GTI már az ötödik projektmodell, amely a tuningrajongók ausztriai rendezvényén ünnepli premierjét.