2007 óta piacon van, így rá is fért már a ráncfelvarrás a FIAT Lineára, amely átesett az autóiparban szinte már kötelező procedúrán. A főként fejlődő országokban, de néhány európai államban, így hazánkban is kapható autó a módosításokkal igyekszik jobb minőséget sugallni.  

Ennek jegyében módosult az első és hátsó lökhárító is, amelyeken hangsúlyos krómdíszítést alkalmaznak a tervezők, de az oldalsó koptatók is csillogósra váltottak. Hátul látványosabb az újítás, miután a lökhárítón egy kis (látvány)diffúzort alakítottak ki, így a rendszámtábla a csomagtérfedélre költözött.  

A Törökországban készülő modell utasterébe a korábbitól teljesen eltérő műszerfal kerül, amelyet már a felújított Puntóban is alkalmaztak. A magasabb felszereltségű változatoknál kétszínű a burkolat kialakítása.

Úgy tudni, a 2013-as, tehát várhatóan nyártól forgalmazott autó motorkínálata nem változik. A korábbi 1,4-es szívó benzinmotor és az 1,3-as turbódízel mellett már nem csak az 1,6-os benzines lesz a harmadik opció, de egyes piacokon az 1,4-es MultiAirrel szerelik helyette, amely egyénként ugyanúgy 105 lóerős. Magyarországra várhatóan továbbra is csak benzinmotorral szállítják.

Vevőit vélhetően eddig sem modern technikája, hanem tágas utastere és 500 literes csomagtartója vonzotta leginkább.