Olcsóbb autózást követel a Jobbik 2 A Jobbik öt pontban összefoglalt követeléssel fordul a kormányhoz az autós társadalom érdekeire hivatkozva.

Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón azt mondta, lassan a Fideszben is kezdik belátni azt, amit a Jobbik évek óta hangsúlyoz, vagyis, hogy a “sarcoló jelleggel” szedett közúti bírságok már az emberek mindennapi megélhetését veszélyeztetik. A Jobbik ezért elsőként a KRESZ és a szabálysértési törvény átírását követeli úgy, hogy a jövőben ne “nyereségvágyból, kvótaszerűen” bírságoljanak az utakon, hanem a társadalmi igazságérzetnek megfelelő büntetéseket szabjanak ki – fejtette ki a politikus.     

Kiemelte, második pontként arra szólítják a Fidesz-kormányt, hogy a kötelező biztosítás 30 százalékos adója után ne vessenek ki 15 százalékos terhet a cascora is, továbbá sürgősen csökkentsék az üzemanyagok jövedéki adóját “legalább arra a szintre, amelyet még ellenzékben követeltek”.

Staudt Gábor negyedik és ötödik követelésükként a négynapos autópálya-matrica visszaállítását, valamint a budapesti dugódíj tervezetének elvetését említette. Mint mondta, utóbbi lépést a lassan literenként 500 forintba kerülő benzin, illetve a közelmúltban megemelt parkolódíjak miatt is szükségtelennek tartják, ráadásul szerintük a dugódíj bevezetése jelentősen emelné a belvárosi szolgáltatások árát is.

Forrás: MTI