Ki tudja hányszor számoltunk már be arról, hogy vége a Zondának és a Pagani nyugdíjazza a modellt. Utolsó volt a Tricolore, az Uno, a HH, a 750 és az Absolute is.

Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 1
Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 2

Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak

Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 10
Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 11
Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 12
Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 13
Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 14
Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 15
Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 16
Fotó megosztása:
Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 17


Hiába mutatkozott be az új csodajárgány a Pagani Huayra, újabb és újabb vevők jelentkeznek a Zondára is. A cégtulajdonos Horacio Pagani úgy döntött nincs vége, addig marad a Zonda, amíg van rá igény.

Egy pletyka szerint Lewis Hamilton számára is készül egy különleges járgány, amely Zonda 760 LH nevet viseli majd, a 760 RS rokona lesz.

A Zonda 760 RS cég legdurvább gépe, egy chilei ügyfélé lesz. Motorja 760 lóerős, azaz 90 lóerővel erősebb, mint a Zonda Cinque, de az a teljesítmény 20 lóerővel több még a versenyváltozat Zonda R-énél is.  Pedig a motorja nem a Zonda R-ben használt 6,0 literes Mercedes versenymotor, hanem a legtöbb Zondában használt 7,3 literes Mercedes-AMG V12-es továbbfejlesztett változata.

Félmilliárdos kocsi az F1-bajnoknak 18


Az autóra is ráírták, hogy csupán egyetlen darab készül belőle, de mégsem.

Úgy tudni további két 760 lóerős Zondára van már vevő és az egyik Lewis Hamilton, igaz nem RS néven kapja, hanem a sajátján. Nem tökéletesen ugyanolyan autóról van szó, hiszen míg a chilei milliárdos hétfokozatú szekvenciális sebességváltót kért, addig Hamilton autójába manuális sebességváltó kerül.

Az autó igazi különlegesség és ennek megfelelő az ára is, 1,6 millió fontba (kb 560 millió forint) kerül a 760 RS és valószínűleg a 760 LH sem lesz olcsóbb.

Felmerül a kérdés, vajon a McLarennél mit szólnak Hamilton vásárlásához, hiszen a cég éppen igyekszik betörni a szuperspotkocsik piacára MP4-12C modelljükkel, amelyet hamarosan újabb modellek követnek majd.


Az EVO tesztje a Zonda 760 RS-sel