Kiszivárogtak a megújult Audi Q5 hivatalos fotói, így “idő előtt” megnézhetjük az év második felében piacra kerülő szabadidő-autót, amelyen a külső és belső átalakítása mellett a futóműben és a motorpalettán is várhatóak módosítások.


Külsőre a 2013-as Audi minimálisan tér az eddig ismert kiviteltől, amiről azonban mégis könnyű azonosítani, az az új hűtőmaszk, amelyen a felső sarkokban lévő íveket letörések váltottál, azaz a single frame-nek hívott jellegzetesség hatszögletű.

Emellett minimálisan változott a lökhárító rajzolata és a fényszórók megjelenése is, a forma maradt, de a belső összeállítás, s így a LED-es nappali fény formája átalakult. Hátul a lökhárító és szintén a lámpák LED-jeinek rajzolata változott.

A belső átalakításánál sem szakadtak meg a tervezők, csupán az új kormány jelzi, hogy ez már az újabb modell, de persze további kárpit- és díszítés-variációk jelennek meg.

Ami a motorokat illeti, a fő kínálat változatlan marad, takarékosabbra hangolt változatokkal, a pletykák szerint viszont bevezetik az A6-ban is szereplő kompresszoros V6-os benzinmotort, új sportmodellt létrehozva a Q5-ből. A 2013-as Audi Q5 emellett továbbfejlesztett futóművel kerül piacra.