Próbáljuk megjegyezni
Próbáljuk megjegyezni

Jelentős torlódás lehet Budapesten vasárnap

Próbáljuk megjegyezni
Kivétel a gyevi bíró
Neki nem kell bukósisak
Csapatban vadásznak
Póruljárt szobakerékpáros
Jobb helyeken át is lehet öltözni
A fürdés hasznos dolog
A profik menet közben ellenőrzik a féket
Biztonságos kerékpártároló
A stréber
Menő az úton
Budapest legbénább bicikliútja
Kedves autós
Lámpás kereszteződés
Mér' pont itt?
Magánút
Hidegben sálat kell hordani
Itt nem kell bamba gyalogosokat kerülgetni
Ejnye
Rossz társaság
Zöld bringa
Huss a fürge kerékpáros
Lassító
A buszsáv tabu
Keskeny sávok
Egy szép, biztonságos kereszteződés
Nem a cica vitte el
Kamikaze parkoló
Zsiványok tartanak a hegyre
Külföldön így megy
Zajszerszám
Fotó megosztása:

Csapatban vadásznak

Csapatban vadásznak

Április 22-én, a Föld Napján, 16 órakor indul a kerékpáros felvonulás a XIII. kerületi Szent István park alatti alsó rakpartról. Lezárt utakon, 11 kilométer megtételét követően érkezik a Critical Mass szervezésében a konvoj a Városligetbe, ahol 18.30 körül bringaemeléssel demonstrálják a kerékpárosok, hogy helyet kérnek a városi közlekedésben. A Levegő Munkacsoport a Petőfi Csarnok melletti füves réten friss ivóvizet oszt lajtos kocsiról a célba érkezőknek.

Nem kerékpáros teljesítménytúrának ígérkezik a felvonulás, hiszen az előző évekhez hasonlóan több tízezres tömegre, lassú tempóra, többórás felvonulásra számítanak a szervezők. A kerékpárosok a Föld Napján pár órára birtokba veszik a belváros néhány fő útvonalát és két hídját, az Erzsébet és a Lánchidat, végül a Városligetben végezhetik el a hagyományos emelőgyakorlatot.

A pesti alsó rakpart után az Erzsébet hídon áthaladva az Attila úton jut el a konvoj az Alagúthoz, majd a Lánchídon haladnak át. A pesti oldalon a József Attila utcán érik el az Andrássy utat, majd a széles úttesten a Hősök terénél jobbra fordulva közelítik meg a Petőfi Csarnok melletti rétet.

“A Critical Mass résztvevői a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés és szmog csökkenéséért demonstrálnak. Szeretnék, hogy Budapesten tovább emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya, és ne csak a civilek, hanem a város vezetői is tegyenek ezért. Nem célunk a biciklizés ráerőltetése a város polgáraira, csak a közösségi szintű gondolkodás és az ésszerű mobilitás térnyerése” – olvasható a Critical Mass honlapján.

A Budapesti Közlekedési Központ szerint a kerékpáros felvonulás miatti forgalomkorlátozások 15.30 és 19 óra között számos helyen a tömegközlekedés járatait is érinti. Közleményük szerint a kerékpáros felvonulás a 5-ös, 178-as, 7-es, 7E, 173-as, 173E, 8-as és 112-es, 16-os, 105-ös, 115-ös, 86-os, 109-es, 20E, 30-as, 30A és 230-as jelzésű autóbuszok, a 70-es, 73-as, 76-os és 78-as, 75-ös, 79-es trolibuszok, valamint a 2-es, 4-es és a 6-os villamosok közlekedését érinti.