Első próbálkozásra nem sikerült elárverezni Angela Merkel német kancellár első nyugati kocsiját, egy VW Golfot, az értékesítést szervező eBay az aukció lejárta előtt 25 perccel leállította a licitet.

Csillagászati összeg a politikus autójáért 1
Csillagászati összeg a politikus autójáért 2

Csillagászati összeg a politikus autójáért

Csillagászati összeg a politikus autójáért 9
Csillagászati összeg a politikus autójáért 10
Csillagászati összeg a politikus autójáért 11
Csillagászati összeg a politikus autójáért 12
Csillagászati összeg a politikus autójáért 13
Csillagászati összeg a politikus autójáért 14
Fotó megosztása:
Csillagászati összeg a politikus autójáért 15


A Bild című lap beszámolója szerint a 22 éves, érvényes forgalmi engedéllyel nem rendelkező kocsiért csillagászati összegeket, 130 ezer euró (38 millió forint) körüli vételárat ajánlottak, amit felkeltette az aukciós portál munkatársainak gyanúját. Érdeklődtek a licitálóknál, hogy komolyan gondolják-e az ajánlatukat. Kiderült, hogy szórakozásból hajtották fel a kocsi árát, fizetni pedig egyikük sem akar. Az eBay ezért kivette kínálatából a háromajtós fehér Golfot.

Az aukciót hamarosan újra elindítják, de szigorítanak a szabályokon; aki ajánlatot akar tenni, annak a személyi igazolványának másolatát is el kell juttatnia a céghez.

Az autó jelenlegi tulajdonosa 2011-ben vette meg a balesetben törött, 190 ezer kilométert futott autót. A férfi azt követően döntött úgy, hogy megvásárolja a Golfot, hogy belepillantott a jármű forgalmijába és meglátta Angela Merkel nevét.

A kancellár 1990-től öt éven át furikázott első nyugati gyártmányú kocsijával, majd férje, Joachim Sauer vette át az autót. A kereszténydemokrata politikus neve éveken át rosszul szerepelt a forgalmiban, amelyben Merkel leánykori nevén Kassnerként szerepel. A nyugaton született, de Kelet-Németországban felnőtt politikus egy s-sel írja nevét.

Az eBay-en már kelt el német nagyság régi autója, 2005-ben csaknem 190 ezer euróért talált gazdára az a VW Golf, amelyet egykor XVI. Benedek pápa használt.

Forrás: MTI