Hat évvel megjelenése után az Audi felfrissíti az R8 modellt, mielőtt 2015-ben a teljesen új variáns bemutatkozik. Ingolstadtban elégedettek lehetnek a tervezőcsapat korábbi munkájával, a kocsin csak apró változások várhatóak.

Frissül az Audi szupersportkocsija 1
Frissül az Audi szupersportkocsija 2

Frissül az Audi szupersportkocsija

Frissül az Audi szupersportkocsija

Frissül az Audi szupersportkocsija 11
Frissül az Audi szupersportkocsija 12
Frissül az Audi szupersportkocsija 13
Frissül az Audi szupersportkocsija 14
Frissül az Audi szupersportkocsija 15
Frissül az Audi szupersportkocsija 16
Frissül az Audi szupersportkocsija 17
Frissül az Audi szupersportkocsija 18
Fotó megosztása:
Frissül az Audi szupersportkocsija 19


A fő újítás, hogy teljesen LED-es lámpákat alkalmaznak nemcsak hátul, de elöl is. Emellett a hűtőmaszk és a lökhárító hűtőnyílásai módosulnak minimálisan. Az utastérben kissé modernebbre cserélik a kapcsolókat, módosul a műszeregység és megújul a hi-fi és a szórakoztató rendszer.

Továbbra is 4,2 literes V8-as és 5,2 literes V10-es motorokkal készül az R8, de mindkét variáns takarékosabb, tisztább, ugyanakkor erősebb lesz a felújított modellekben. A V8-as teljesítménye 450, a V10-esé 560 lóerőre növekszik. Utóbbi így hozza a jelenlegi limitált GT-változat teljesítményét.

További újítás, hogy eltűnik a kínálatból az R-Tronic hatfokozatú automatizált kézi váltó, helyette a hétsebességes duplakuplungos S-Tronic automatát alkalmazza a gyártó. A hatfokozatú manuális sebességváltó megmarad.

A 2012 őszén, Párizsban debütáló megújult R8 legnagyobb dobása kétségkívül az E-Tron variáns megjelenése lesz. A prototípusként általunk is vezetett villanyautó 500 kilónyi lítiumion akkumulátort cipel az első ülések mögött, így a belsőégésű motortól és a sebességváltótól megszabadított járgány 1600 kilót nyom majd.

Villanymotorja 230 kW teljesítményt (312 LE) nyújt, amivel 4,8 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet az E-Tron. Végsebessége 200 km/óra, elektronikusan korlátozva. Az ára igencsak figyelemreméltó, 150 000 euró, ami jelen áron nagyjából 45 millió forint.