Sokakban él az előítélet a hivatalos márkakereskedésekkel szemben, miszerint azok drágábbak a független szervizeknél. A Ford egy új akció keretében, árgarancia-programmal igyekszik bemutatni, hogy ez nem feltétlenül felel meg a valóságnak.

A program lényege, hogy amennyiben egy független szerviz az adott szervizmunkára a Ford márkaszervizben kínáltnál jobb ajánlatot ad és az ügyfél ezt bemutatja, a Ford márkaszervizben elvégzik a munkát ugyanazon az áron.

Az árgarancia éves rutinszervizekre illetve gyorsjavításokra (lengéscsillapító, kipufogó, fékcsere stb.) vonatkozik. Nem terjed ki a program nehezen összehasonlítható összetettebb javításokra, az olajra, a gumiabroncsra, a kiegészítőkre, illetve a fényező- és segédanyagokra.

Persze a márkakereskedők csak életszerű ajánlatokat fogadnak el, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ajánlat nem lehet két hétnél régebbi, hivatalos árajánlatnak kell lennie és tartalmaznia kell az ÁFA-t, a felhasznált anyagokat és a munkadíjat.

Az ajánlatban szereplő alkatrészeknek gyáriaknak vagy azokkal megegyező minőségűnek kell lenniük, a javításoknak pedig teljes mértékben meg kell felelnie a Ford által előírt adott javítási technológiának.
Az árgarancia kizárólag magánügyfelek részére szól, továbbá csak kiskereskedelmi mennyiségre illetve ajánlatra érvényesíthető.

Fontos még, hogy az ajánlatot adó független szerviz nem lehet 20 km-nél távolabb az adott Ford márkaszerviztől, hiszen földrajzi elhelyezkedés szerint a vállalkozások a keresletnek megfelelő, eltérő árszintet alkalmazhatnak (pl. budapesti és vidéki árak).