Közölte az első hivatalos fotókat új modelljéről a Kia. A K9 a márka első hátsókerék-hajtású autója. A K betű nemcsak a Kiát, illetve a márka országát, Koreát jelöli, de állítólag utal a görög Kratos (erős, uralkodó) kifejezésre, de az angol Kinetic (aktív, dinamikus) és a kutya (canine) szó is beleképzelhető.

A modell formája összességében nem rossz, elegánsnak mondható. Ha Infinti vagy Lexus modell lenne, nem is lepődnénk meg. Az autó orrát a Kia új védjegyének számító “tigrisorr hűtőrács” és a LED-es világítással szerelt fényszóró uralja. Ha valaki nem autóguru, akkor semmi különös nincs bennünk. Bár hasonló elemeket használ a Kia az új cee’d esetében is, itt nagyon másolatnak tűnnek, a kocsi orra igen emlékeztet a BMW 5GT-re. Hárul pedig a Hetes BMW részletmegoldásai köszönnek vissza.

Egyelőre a műszaki megoldásokról nem közölt részleteket a márka, de mindenből a legjobbat ígérik. Állítólag V8-as motor és nyolcfokozatú automata is elérhető lesz a vélhetően öt méter hosszú járgányban.

A Kia K9 idén nyáron debütál Koreában, amely a modell fő piaca lehet, mifelénk várhatóan nem tud majd komolyan beleszólni a német márkák uralta piac alakulásába.