Legendássá vált Henry Ford híres mondására, ami szerint a vevők olyan színt választhatnak, amilyet csak szeretnének, feltéve, hogy az fekete. A Ford T-Modell azért volt fekete, mert az a festékfajta rendkívül gyorsan száradt a gyártás során és ez szükséges volt az első sorozatgyártású autó esetében.


Ma, 90 évvel később, másként mennek a dolgok, a Ford gyakorlata is megváltozott a színek tekintetében. “Az emberek szeretik jól érezni magukat, és szeretnek jól kinézni, akár az öltözködésükről, akár az autójukról legyen szó” – magyarázza Serife Celebi, a Ford Európa szín- és anyagtervező igazgatója.

“A divattervezőkkel ellentétben mi nem mutathatunk be félévente egy új kollekciót. Azt viszont biztosíthatjuk, hogy járműveink tökéletesen kövessék a legfrissebb stílusirányzatokat, s hogy ez az elkövetkező években is így maradjon” – tette hozzá.

A B-MAX fényezései, köztük a Burnished Glow, a Tectonic Silver és a Nautical Blue – a jelenlegi trendek finom luxusát testesítik meg, hasonló hangulatot sugallva, mint amit a Gucci képvisel a divatvilágban.
 
“Meleg árnyalatával a Burnished Glow egy napsütéses őszi napot idéz, ez a fényezés tökéletesen tükrözi azt a színvilágot, amit a Milánói Bútorvásárhoz hasonló dizájn-kiállításokon figyelhettünk meg” – árulja el Celebi.

“A Tectonic Silver árnyalatban az ezüst színhez némi meleg hatású aranyat kevertünk, ez pontosan az a fajta luxushangulatú színvilág, ami Versace és Miu Miu kollekcióit jellemzi. A Nautical Blue fényes, modern, vízhatású árnyalata idén feltűnik majd a nyári ruhákon és az olasz férfiruha-kollekciókban, amelyeket olyan tervezők alkotnak, mint Armani.”

Belül is érezhető a divat hatása, miután magasabb felszereltségű modellek hajszálcsíkos kárpitjait a híres Savile Row klasszikus szabászatai, valamint a stílus Paul Smith és más neves tervezők általi modern interpretációi ihlették.

“A kapcsolópanelek és a műszerfal esetében is alkalmaztuk a matt és a fényes felületek közötti kontrasztokat. A hi-end műszaki berendezések és a snowboardok világából merített ötlet révén sikerült rendkívül modern és exkluzív hangulatot teremtenünk” – magyarázza Celebi.

Az új B-MAX jövő hónapban mutatkozik be a Genfi Autószalonon, s az autó európai forgalmazása még idén megkezdődik.