Péntek hajnalban próbált ellopni egy értékes francia autót két férfi, de a fővárosi nyomozók alig pár óra leforgása alatt két kerülettel arrébb elfogták őket egy töltőállomáson. A gépjármű-bűnözés elleni osztály nyomozói adatgyűjtésbe kezdtek és gyanússá vált egy harmadik férfi is.

Francia autós bűnbandát fogott a rendőrség 7


Kiderült: a férfi jóval áron alul vette át a lopott autókat, majd több halásztelki telephelyen alkatrészekre bontva értékesítette azokat. Előkerült több gépkocsi is, amelyek összértéke meghaladta a 14 millió forintot és az azonosítást követően kiderült, hogy mind az elmúlt időszakban tűnt el a főváros több pontjáról.

A három férfi lakóhelyén tartott házkutatások során több, a lopáshoz szükséges technikai eszközt találtak a nyomozók, másfelől az egyik férfinál kábítószer-gyanús anyagokat, míg a harmadik személynél lőszernek látszó tárgyakat is lefoglaltak a rendőrök, melyeket jelenleg szakértők vizsgálnak.

A két férfi ellen, akik több gépjármű ellopásával és értékesítésével is gyanúsíthatóak, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett, míg a harmadik személlyel szemben üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás őrizetbe vételük mellett. A BRFK szervezett bűnözés elleni főosztály gépjármű-bűnözés elleni osztálya egyúttal kezdeményezte előzetes letartóztatásukat is az illetékes ügyészségnél.