Saját sportkocsival jelentkezett a DC Design, az indiai cég, amely elsősorban egyedi átalakításairól volt ismert. Az Avanti névre keresztelt kétüléses sem lóg ki a sorból, abban a tekintetben, hogy különleges. Szemből nézve, akár nevesebb gyártók terméke is lehetne, hátulról viszont elég újítónak hat. Arányai rendben vannak, hiszen közel két méter széles, de csak 1,2 m magas.

Sportkocsi Indiából 2

 

 

 

A járgány alumínium vázszerkezetre alapszik, amelyre üvegszálas karosszériaelemek kerülnek. A motort az utasok mögé középre építik be.

A kiállított prototípus motorja a Fordtól származó 2,0 literes turbó, 265 lóerős teljesítménnyel, amelyhez hatfokozatú manuális vagy duplakuplungos automata jár. Ezzel az 1562 kilós gép vélhetően 7 másodpercnél rövidebb gyorsulhat százra, a végsebességét elektronika korlátozza 250 km/órára.

Persze így nem kelhet versenyre a neves sportkocsikkal, de nem is ez a cél, hiszen az ára is “csak” 13 millió forintnak megfelelő. Ugyanakkor később elérhető lesz a Hondától származó 400 lóerős V6-os motorral is, amivel már a dinamikára sem lehet majd panasz.

Az indiai cég tervei szerint 2013-ban indulhat a sorozatgyártás, az első két évben 300 darab összeszerelésével, de a következő években már ezres számokban gondolkodnak. Ha van elég tőkéjük, akár össze is jöhet.