Kocsmában tart tárgyalásokat egy bíró Írországban, zömmel ittas vezetők ügyében ítélkezik.
Aeneas McCarthy bíró mindazonáltal nem a kocsma és az ittas szabálysértéseket, bűncselekményeket elkövetők kapcsolatát akarja példázni a rendhagyó helyszínnel, hanem az érintetteken segíteni, hogy ne kelljen utazniuk 100 kilométert Killaloéból Ennisbe, mert közelebb nincs törvényszék tavaly szeptember óta, amikor megszűnt a killaloei bíróság.

A távolság miatt – és hogy a két település között nincs közvetlen tömegközlekedési járat – jó páran nem jelentek meg a bíróságon, amiért azután büntetést kaptak, többen börtönbe kerültek.

A kocsmázós tárgyalások tökéletes rendben folynak, a bíróság a zenekari dobogón foglal helyet. A bíró elégedett a körülményekkel, és az ügyvédek sem panaszkodnak.
“Tartottam már tárgyalásokat sokkal rosszabb helyeken. Itt meleg van, tisztaság és elég embernek jut hely” – mondta Chris Lynch ügyvédet.  

A kocsmárosnak sincs ellenére kocsmája “jogos” használata. A kocsmai ítélkezés azonban feltehetően nem lesz nagyon hosszú életű, csak addig tart, míg nem találnak végleges helyiséget Killaloe bíróságának.

Forrás: MTI